Oct 07

L-am văzut pe Elwis C. Săftoiu ieşind disperat să comunice, în fapt să se facă de râs încă o dată. De la aiurelile cu Euronews, la interviurile jenante date pentru Hotnews şi Antena3 – a amestecat minciuna cu fanfaronada. Delirul groparului TVR este efectul febrei pe care incompetentul violent o capătă din cauza propriei imposturi, impostură ce începe să provoace dezastre unul după altul. Neştiind parcursul istoric al televiziunii publice române şi neînţelegând mecanismele ei de funcţionare, Elwis C. Săftoiu a făcut aprecieri jignitoare la adresa profesioniştilor din TVR, lucru nedrept pentru mulţi dintre angajaţii a căror singură vină este că sunt conduşi de unul ca Elwis C. Săftoiu.

Unii dintre angajaţii TVR nu mai aşteaptă mascarada restructurării şi pleacă deja la alte televiziuni. Pleacă meseriaşii care nu vor să fie umiliţi dând simulacre de concursuri. O parte dintre profesioniştii adevăraţi părăsesc TVR sau o vor părăsi, scârbiţi de toate câte se întâmplă acum… Apropo, ştiţi că în ROF al SRTv este înscrisă obligativitatea angajatorului de a asigura obiectul muncii şi condiţii necesare desfăşurării profesiei? În schimb, angajaţilor din TVR li s-a impus să stea de pomană şi să asiste cum totul se năruie.

Trist este faptul că unii angajaţi sau foşti angajaţi din TVR şi-au mai tranzacţionat încă o dată conştiinţa devenind complici ilegalităţilor comise în numele restructurării. Unii au cedat la oferta de a intra în comisiile de evaluare, având astfel nu doar garantat locul în TVR, dar şi asigurată una dintre opţiunile cu care au fost ofertaţi: “Ce-ţi doreşti, emisiune sau să fii şef?” Aceasta a fost nada cu care unele “caractere” au fost cooptate în respectivele comisii. Câţiva dintre cei abordaţi cu întrebarea de mai sus m-au întrebat ce ar putea păţi în consecinţa faptului că au refuzat târgul. Nu ştiu cum se vor răzbuna Elwis C. Săftoiu şi C. Zgabercea, dar sigur ştiu că cei care au refuzat vor avea conştiinţa împăcată şi vor putea să-şi privească în ochi colegii fără să le fie ruşine.

Printre membrii Comisiilor de evaluare regăsim politicieni, membri marcanţi ai alianţei USL. Dincolo de “ciudăţenia” de a fi fost nominalizaţi numai politicieni dintr-o singură parte a spectrului politic, numirea în comisiile de evaluare a unor politicieni este o mare eroare. Vorbim de ani de zile de depolitizarea televiziunii publice ca astăzi să fie politizată la maxim prin astfel de ingerinţe într-un proces de selecţie ce ar fi trebuit să fie construit doar pe criterii exclusiv profesionale şi înafara oricăror influenţe politice. Cred că niciodată TVR nu s-a confruntat cu o mai mare presiune politică ca în această perioadă, să ne reamintim că actualul PDG este un activist de partid, fost şef de serviciu secret.

Elwis C. Săftoiu, C. Zgabercea şi colaboratorii lor au pregătit o cerere-capcană pe care o prezintă ca obligatoriu de semnat de către toţi angajaţii. Din cererea de înscriere rezultă că angajatul e cel care solicită “înscrierea în procesul de selecţie”, în vederea obţinerii unui “viitor loc de muncă” şi că este “de acord cu Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea selecţiei salariaţilor SRTv”! Cu această şmecherie se încearcă anularea efectelor juridice ale ilegalităţilor şi erorilor de procedură comise de către şefii TVR în toată această perioadă. Intenţia perfidă este ca prin semnarea Cererii de înscriere să-l determine pe angajat să-şi solicite singur pierderea actualului loc de muncă! Grav este că toate documentele legate de procesul de restructurare (Regulamentul, Cererea de înscriere, Anexele) nu au fost aprobate de Consiliul de Administraţie, aşa cum nici componenţa comisiilor de evaluare nu a fost aprobată de CA. Toate documentele aduse la cunoştinţa angajaţilor prin publicarea lor pe intranet, duminică 7 octombrie 2012, sunt consecinţa unui ordin al PDG al SRTv datat 2 octombrie 2012. În realitate, se pare că ordinul este antedatat, 2 octombrie 2012 corespunzând zilei de dinaintea publicării în M.O. a hotărârii CCR de demitere a celor 8 membrii numiţi politic în CA al SRTv, printre demişi figurând şi Elwis C. Săftoiu. Altfel spus, data de 2 octombrie a fost ultima zi (legală) de lucru ca PDG al SRTv a lui Elwis C. Săftoiu. Doar că în toată această perioadă, din 3 octombrie şi până astăzi, 7 octombrie 2012, Elwis C. Săftoiu a venit la serviciu (cum de i s-a făcut accesul în incinta TVR, cine i-a permis folosirea biroului şi a maşinii de serviciu etc?) şi a acţionat în sensul continuării procedurilor de restructurare, făcând în această perioadă şi declaraţii publice în acest sens, ca şi cum ar fi continuat să ocupe legal funcţia de PDG al SRTv. Este evident o uzurpare de funcţie şi, pesemne, fals în acte publice dacă este adevărată antedatarea documentelor publicate pe intranet duminică 7 octombrie. Uluitor câte ilegalităţi, câte falsuri şi toate pe fondul unei enorme incompetenţe girată politic!

Chiar dacă Elwis C. Săftoiu îşi va duce proiectul de demolare a TVR până la capăt, pe lângă mormanul de moloz pe care-l va lăsa în urmă vor fi sute de procese pe care angajaţii le vor câştiga, unii dintre aceştia nu atât pe motive de substanţă, ci pe baza multelor ilegalităţi şi a lipselor de procedură  pe care Elwis C. Săftoiu, C. Zgabercea şi colaboratorii lor le-au făcut. Atât de prost a fost întocmit acest proces de restructurare, în conţinut şi în formă, încât el nu doar că nu va restructura şi moderniza televiziunea publică din România, ci o va culca la pământ generând ulterior, prin procesele pe care TVR le va pierde în favoarea angajaţilor concediaţi, hotărâri judecătoreşti de reintegrare în muncă şi plata de despăgubiri. Şi toate aceste daune nu le vor plăti groparii, ci “mortul” TVR.

Recomanda sau printeaza acest articol

| Twitter | Printeaza

13 Responses to “Delirul din TVR”

 1. nelamuritu Says:

  “Este evident o uzurpare de funcţie şi, pesemne, fals în acte publice dacă este adevărată antedatarea documentelor publicate pe intranet duminică 7 octombrie.”

  Domnule Valentin Nicolau documentele sunt si POSTDATATE . Anexa OPDG C/661 (documentul 53 postat astazi pe intranet) este datat 2 decembrie 2012.

  Amatorism ?
  Graba ?
  Incompetenta ?

 2. MIRA Says:

  Va multumesc, ca ne sunteti alaturi… Ar trebui sa nu semnam “condamnarile” la genocidul lor. SA REFUZAM SEMNAREA IN MASA!!

 3. radu Says:

  Dragi colegi haideti in al noualea ces sa dam dovada de demnitate si unitate . Ginditiva ca avem cu toti familii si cei care pleca si cei care ramin .Nu semnati aceste porcari ,daca plecam plecam cu toti cu fruntea sus ‘.CUM NE VOM UITA IN OCHII CELOR CARE PLECA’ si care am mincat o paine inpreuna.UNITATE UNITATE …

 4. Renesme Says:

  Domnule Nicolau, in calitate de reprezentant al salariatilor in CA, ce ne sfatuiti sa facem? Sa depunem cerere de inscriere sau sa refuzam? Si daca nu o depunem, automat vom fi dati afara? Mi-e groaza de saptamana care vine si de haosul si nesiguranta care vor domni in TVR.

 5. angajat Says:

  Domnule Nicolau, in calitate de reprezentant al salariatilor in CA, dar si de cel care a fost singurul presedinte care a adus copilul lui de suflet TVR (la care s-a intors sa-l ajute) pe trendul crescator atat ca audienta cit si finaciar, ar trebui luni sa faca sesizarea parchetului asupra starii de ilegalitate si instantei cererea de stopare a actiunilor grupului organizat care a blocat complet activitatea institutiei .Poate daca reusiti asta TVR va putea avea parte de o restructurare reala si profesionista atit de necesara.

 6. Lavinia Says:

  nu semnez nimic. imi pusesem problema inca de dimineata, acum mi se confirma ca am avut o intuitie buna. multumesc, domnule Nicolau.

 7. angajat Says:

  Domnule Nicolau,
  1.Lista locurilor de muncă – Anexa 10 lipseste
  2 art 25,b-Prezentul Regulament poate fi modificat prin ordin al Preşedintelui-Director General = chiar si dupa ce candidatii au semnat cererea de inscriere in care este stipulata -deci teapa pt salariatii care au semnat
  3. art 6: etapa I – analiza si evaluarea memoriului de activitate depuse de salariaţi;
  etapa II – sustinerea si notarea testului grila;
  etapa III – interviu.
  evaluarea respecta programarea: joi sustinerea testului grila;
  NO COMENT

 8. alt angajat Says:

  in OPDG661 se scrie negru pe alb, la art1 : ” se constituie comisiile de selectie a personalului srtv, in vedere STABILIRII ORDINII DE PRIORITATE LA CONCEDIERE”!!! deci comisiile iti asigura prioritate la concediere, nu la ANGAJARE!?!?! Cititi cu atentie, tot ce aveti de gand sa semnati, oameni buni!!!!

 9. Mariana Says:

  Nu voi semna nici o cerere si refuz sa particip la aceasta mascarada.
  Dupa 12 ani petrecuti in TVR, in care am dat tot ce am avut mai bun, am pus pasiune in absolut tot…am indurat frig, caldura, ploile si ninsoarea…ca multi alti colegi…asa ne rasplateste TVR-ul. Nu vreau sa fiu umilita si voi pleca cu fruntea sus! …si totusi cu un oarecare regret…ca mai aveam multe de oferit. Asta e, poate apreciaza altii….

 10. un altangajat Says:

  Atentie ca regulamentul nu este semnat si parafat de presedinte; o ciorna fara valoare juridica?

 11. Inu Says:

  Despre ce se intampla la TVR se scrie peste tot acum. Unii sunt departe de adevar dar ce ma ingrozesc cel mai rau sunt comentariile oamenilor, ignoranta lor fata de ce se intampla, rautatea lor, dispretul care s-a creat pentru aceasta televiziune si implicit pentru salariati. Va deveni o rusine faptul ca lucrezi la TVR, sau mai rau! ca ai fost dat afara de la TVR. Nu va mai conta valoarea oamenilor care si-au dedicat o viata pentru aceasta televiziune. Ce ma doare cel mai rau, e ca aceia care au ingropat-o vor pleca mai departe cu fruntea sus.

 12. MIRA Says:

  O MARE DEZAMAGIRE!
  Azi in curtea TVR a fost strigat numele dvs. Cineva a spus ca veniti la ora 15, dar nu ati venit. V-am votat sa ne reprezentati, sa fiti alaturi de noi, la asa numitul protest “jignitor”. Cei mai multi nu facem pare din ELITA tvr care nu iese in strada, care nu se manjeste… pentru ca NOI avem salarii mizerabile si copii de hranit si banci de platit. UNDE SUNTETI?? Sorin Burtea nu a vrut sa vorbeasca pentru ca toti sa-l auda..Soptea doar pentru cei de langa el dupa ce a participat la discutii cu administratia. UNDE ATI FOST?

 13. nadia Says:

  stiu ca sunteti atent la necazurile noastre si pentru ceea ce ne trimiteti regulat pe email, va multumesc! probabil ca nu vreti sa-i dati luciei hossu-longin apa la moara minciunilor si de aceea n-ati venit. 650.000 cheltuieli lunare tvr cultural(gogoasa lui saftoiu) sau nicolau ii instiga pe angajatii tvr!( langosul lui hossu-longin)ce prostie! parca am fi niste cretini faca creier la purtator si putem fi instigati! ma simt direct facuta proasta de catre doamna hossu-longin! pe mine nu ma instiga nimeni! ma instig singura cand citesc anexa 1! si nu numai…nu sunt dezamagita ca n-ati venit! uneori e mai valoros ceea ce face un om pentru altii zi de zi decat sa-i viziteze cand vor ei! ne-am fi bucurat dar nu sunt sigura ca ne-am fi facut reciproc bine in aceste momente tensionate. asta nu inseamna ca nu va vreau in continuare pe post de pdg! numai bine si un ficat sanatos! in carrefour se umbla cu otrava. otrava minciunii, a prefacatoriei, a tradarii, a politelor neplatite,a urii, a grosolaniei dusa pana la injuraturi, a nemerniciei umane si a coruptiei politice. pasiti ca atentie!

Adauga un comentariu