Oct 03

Am aflat că unii dintre dumneavoastră, împotriva voinţei conducerii executive a TVR, produc clandestin emisiuni şi le difuzează, prezentându-le ca fiind reluări. Produc poate pe banii lor, merg la filmări cu propriile maşini, totul pe ascuns, pentru că nu acceptă ordinul de a sta de pomană, aşteptând doar să le intre banii pe card. Ideea că producţia în televiziunea publică din România a devenit o activitate derulată în „ilegalitate” mi se pare revoltătoare.

Tot aşa cred că indignează faptul că audienţele TVR1 şi TVR2 s-au prăbuşit, apărând tronsoane care înregistrează rating 0,0! În acest timp, în toate celelalte televiziuni este agitaţie, emisiunile noi din grilă fac audienţă, audienţele aduc venituri mari din publicitate. În condiţiile de faţă, şi dacă încărcarea cu publicitate ar fi la maxim, staţiile TVR tot nu ar încasa mare lucru, din cauza audienţelor minore. Iată un alt posibil motiv al „restructurării”. Să distrugi o televiziune, precum se vede, e uşor, îţi trebuie doar câteva săptămâni. S-o creşti la loc, dacă va mai fi să fie, vor trece ani.

În ceea ce priveşte procedurile de restructurare, cu greu îşi putea imagina cineva o aiureală mai mare. Aproape 3300 de angajaţi evaluaţi în 15 zile, într-un talmeş-balmeş organizatoric. Din televiziune dispar profesii ca reporter şi prezentator, asta doar pentru a avea formal posibilitatea declarării restructurării. Profesionişti cu state vechi vor fi judecaţi prin evaluări cu teste-grilă, ca orice începător, precum aspiranţii la carnetul de şofer. Nu înţeleg de ce trebuie umiliţi cei care au servit ani de zile TVR şi care au un portofoliu impresionant de producţii de televiziune. Dintre aiurelile noii organigrame remarc faptul că la aproximativ 100 de diverşi referenţi statisticieni rămân şapte regizori artistici. În acest timp telefoanele sună, pilele sunt activate, pesemne că listele cu cei care trebuie să rămână sunt deja făcute.

Poate că nu e rea intenţie, ci doar efectul devastator al imensei incompetenţe dublate de aroganţa slugilor politice care-şi spun: „Facem ce vrem, acum suntem noi şi-ai noştri la putere!”

Recomanda sau printeaza acest articol

| Twitter | Printeaza

6 Responses to “Prăbuşirea TVR”

 1. frunza victor ioan Says:

  poate că ar fi utilă o initiativă civică, un fel de platformă în care să se adune propunerile celor care se pricep și care nu sunt băgați în seamă de conducerea tvr. ar rezulta un fel de strategie ad-hoc, pe care să o putem pune în circulație și apoi în practică.

 2. Ala atentu' Says:

  Ma tem ca nu se face nimic. Oricum majoritatea sunt ajunsi acolo cu proptele. Dar sa ai la 3 redactori enshpe diferite feluri de directori, secretare samd mi se pare revoltator. Si de neintilnit in alta parte. Pardon… de intilnit se mai intilneste in radioul public. Din aceeasi tara, normal.

 3. mircea morariu Says:

  Se pare ca azi va fi publicata in MO decizia CCR prin care actualul CA al SRTV e declarat ilegal. Putem oare nutri vreo speranta ca dupa asta sa fie evacuat din Calea Dorobanti copia supradimensionata a lui Dan Diaconescu care raspunde la numele de SAFTOIU ELWIS CLAUDIU? Putem spera ca TVR se va restructura dupa un plan autentic si nu dupa unul intocmit pe genunchi de un fost cameraman cu un trecut dubios pe la Constanta, loc unde a pus pe butuci toate institutiile de spectacole? Putem spera ca cineva va intreba cum a fost angajata fara concurs si dupa blocarea posturilor din SRTV Irina Radu? Putem spera ca Lucia Hossu Longin va avea soarta Rodicai Culcer? Si putem oare sa ne gindim ca “infractorii” c are au realizat emisiuni pe bani si eforturi proprii vor fi recompensati asa cum se cuvine?
  Altminteri, comic caragialescul; SAFTOIU ELWIS CLAUDIU care se lauda cu economiile facute de cind a devenit groparul TVR. In absenta productiei, le-ar fi facut oricine.
  Daca Saftoiu nu e urgent inlaturat, daca Zgabercea nu e trimis pe pustii, angajatilor TVR nu le mai ramine decit soarta celor din filmul DESPRE OAMENI SI MELCI, regizat de Tudor Giurgiu. Care si-a fructificat de deplin anii de documentare din SRTV

 4. tavi Says:

  “restructurarea” tvr de acum, e copy paste cu “licitatia” oltchim, adica un mare rahat facut in bataie de joc si pentru platit polite. Daca nu iesiti in strada o sa va manace la micul dejun!!!

 5. Vlad Says:

  Cum bine ati precizat facem delegatii cu masina si buget personal.Sunt perfect de acord sa fie dati afara cei care fix nu au treaba cu acest domeniu(fantastic as spune).Cred ca numarul lor ar depasi 1000-1500.Una dintre probleme este ca au inceput sa plece oameni si nu cei care imping aerul pe holurile institutiei.Si noutatea este ca vor mai pleca tot dintre cei buni.Tvr se pregateste de somn intr-o friguroasa noapte polara.
  O seara minunata

 6. netcu Says:

  La tvr se mai platesc compensatiile pentru salariatii disponibilizati.? Dar pentru cei demisionari, in conditiile in care pentru toti angajatii contractul de munca expira
  la 01 martie 2013. ?

Adauga un comentariu