Oct 09

În ziarul Evenimentul Zilei de astăzi 9 octombrie 2012 apare informaţia:

“Artizanii procesului de restructurare: Printre oamenii cei mai contestaţi de angajaţii TVR se numără Cristian Zgabercea. Raportor principal al grupului de lucru desemnat să se ocupe de proiectul de restructurare este de meserie operator şi este acuzat că a adus mari deservicii instituţiei publice. Cu ani în urmă, când deţinea firma IZEXIM, Zgabercea datora TVR 500.000 de dolari. Pentru a nu mai returna datoria, el a falimentat firma. Oamenii mai spun că Zgabercea are şi acum diverse afaceri cu TVR, cum ar fi transmiterea Festivalului Mamaia. Mai mult, ei vorbesc că Zgabercea şi-a manifestat intenţia de a pune mâna pe studiourile şi carele TVR.”

Îmi reamintesc vag de acest caz, acţiunea în justiţie cred că a fost începută în 2005. Am căutat pe net şi am mai găsit Hotărârea CA a SRTv din 11.04.2007: “Totodată, domnul Radu Toader a solicitat să fie informat cu privire la numele responsabilului de semnarea contractului cu Izexim, menţionat în adresa Direcţiei Economice „Clienţi aflaţi în litigiu cu S.R.Tv la 31 decembrie 2006”.

 Interesant este că în acel Consiliu de Administraţie au fost câţiva membri care se regăsesc şi în actualul CA, dar care până acum nu şi-au amintit public nimic de acest caz!… Se pare că TVR nu a recuperate nimic din datoria de la Izexim (Cristian Zgabercea) şi de aceea a solicitat falimentul acestei firme, obţinându-l ulterior printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

Ne aflăm în situaţia în care Cristian Zgabercea, cel care a conceput şi care acum gestionează procesul de restructurare al SRTv, în fapt adevăratul conducător de câteva luni a întregii activităţi din TVR, este una şi aceeaşi persoană cu cel care prin firma sa a adus un prejudiciu de aproape jumătate de million de dolari (conform evz.ro) televiziunii române. Poate că resentimentele pe care dl. Zgabercea i le poartă TVR-ului pentru faptul că firma sa a fost declarată în faliment (în 2007, în plin avânt economic, criza instalându-se abia la sfârşitul anului 2008!) l-a predispus şi la o anumită atitudine ostilă faţă de TVR şi angajaţii ei.

Acest caz ar trebui analizat cu atenţie. Este puţin probabil ca dl. Claudiu Săftoiu să nu fi ştiut de antecedentele dlui. Zgabercea atâta timp cât cea care care-l susţine necondiţionat şi îl îndrumă cu grijă în tot ceea ce face, dna. Lucia Hossu Longin, a făcut parte din Consiliul de Administraţie care a soluţionat cazul “Izexim”. Poate de aici şi grija obsesivă a dlui. Săftoiu şi a susţinătorilor săi de a nu căuta în trecut vinovaţii pentru dezastrul economic în care se află astăzi TVR.

Recomanda sau printeaza acest articol

| Twitter | Printeaza

2 Responses to “Memorialul înşelăciunii – Cristian Zgabercea”

  1. Eric Says:

    Incurcate sunt caile …TVR. Multumim de informatie! Pana la urma TVR va intra in faliment. Ori insolventa o paste…Pacat.

  2. Reporter Virtual – stiri exclusive » Feri Predescu, pusa pe liber de la TVR Says:

    [...] institutia publica de 500.000 de dolari, asa cum au dezvaluite ziarele in mai multe randuri. Aici gasiti o sinteza a afacerii care a dus la pagubirea TVR. Distribuie pe:TwitterFacebook   [...]

Adauga un comentariu