Dec 17

Nu voi putea înțelege niciodată de ce TVR, ca și alte instituții din România, sunt privite și tratate ca feude politice. Prea multă politică și din ce în ce mai puțin profesionalism.

Ieri, am crezut că am fost solicitat să preiau conducerea interimară a TVR pentru experiența și rezultatele obținute în mandatele anterioare, pentru faptul că am făcut parte timp de trei ani din Consiliul de Administrație al televiziunilor europene (EBU – European Broadcasting Union), pentru că am un doctorat în domeniu (televiziune publică), pentru că de 24 de ani construiesc și conduc instituții culturale și de media. Am răspuns solicitării, sperând că politicienii au conștientizat situația dramatică în care se află TVR, în urma faptului că tot ei au dat instituţia pe mâna unor servanți a căror singură calitate a fost aceea de a le fi obedienți. Că au ajuns la concluzia că soluția ieșirii din criză nu mai poate fi decât una bazată pe competență, că e nevoie de realism și normalitate. Se pare că, în parte, m-am înșelat. Chiar dacă unii înțeles, sunt încă politicieni pentru care conducătorul unei instituții media publice nu poate fi decât un vătaf politic.

Indiferent cum vor evolua lucrurile, voi continua să reprezint salariații TVR în următorul Consiliu de Administrație, evident, dacă aceștia vor dori. Sunt dispus să „trag” pentru reconstrucția TVR, dacă există voință politică lăsată apoi pe seama profesioniștilor.

Recomanda sau printeaza acest articol

| Twitter | Printeaza

3 Responses to “Numirea Directorului General interimar al TVR”

 1. Mihai Deliman Says:

  …îmi aduce aminte de un …joc/sport… – două echipe, față-față, ce trag de o sfoară. Câștigătoare fiind echipa care reușește să-și târască rivala dincolo de linia de mijloc…
  Una din tehnicile folosite consta în eliberarea bruscă a funiei, echipa adversă cădea-n dos ș-atunci prima echipă își târa adversarii peste linie ca și când ar avea saci la cealaltă extremitate a funiei.
  Mi se pare că-n politică-i la fel. „Ți se dă de-nțeles” și de n-ai spirit treaz, „sari” cu afirmații/gesturi, ce în final te vor scoate din „joc”. ;)
  Mai important mi se pare conținutul ultimului paragraf:
  „Indiferent cum vor evolua lucrurile, voi continua să reprezint salariații TVR în următorul Consiliu de Administrație, evident, dacă aceștia vor dori. Sunt dispus să „trag” pentru reconstrucția TVR, dacă există voință politică lăsată apoi pe seama profesioniștilor.”

 2. Am Toane Scu Says:

  Nu te băga!
  Știi vorba aia cu Cadavoro?
  N-ai cu cine! Niște proști FĂCUȚI GRĂMADĂ :)))))

 3. iulian Says:

  Pentru aceasta situatie avem mai toate datele…stim cu totii cum incepuse sa arate TVR cand era condusa de Nicolau…si mai stim ce a ajuns dupa el…24 de ani de constructie culturala ?…ei bine, tot de 24 de ani, domnule Nicolau, reprezentanti politici fac prapad prin institutii sub deviza reformei…am vazut destui oameni respectabili care pusi in anumite posturi s-au facut pur si simplu de ras prin deciziile lor…sper sa nu fie cazul si acum…oricum, dvs puteti intra in orice institutie de cultura cu fruntea sus…. in toata activitatea profesionala de pana acum ati aratat ce puteti face, iar oamenii (din TVR) v-au confirmat prin decizia lor…mai mult nici nu trebuie spus…veti merge mai departe si va veti face datoria !

Adauga un comentariu