May 08

„Traian Băsescu vrea să rămână în istorie… semnătura lui seamănă cu cea a lui Ludovic al XIV-lea, nici măcar Napoleon n-avea o semnătură atât de grandioasă!” – a declarat nu demult Theodor Paleologu. Remarca juniorului, pentru care părintele său s-a mai răsucit o dată în pământ, ar putea fi pusă pe seama degenerescenţei manifestate prin delir slugarnic faţă de Stăpânul care i-a dat un loc în rândul lichelelor personale, dacă n-ar întregi firesc portretul grotesc al unui preşedinte impostor.

De n-ar fi dovedit că e o hahaleră, Băsescu şi-ar fi putut salva imaginea publică prin poza de miliţian gălăgios care caută hoţii şi-n gaură de şarpe, după ce tot el i-a lăsat să fugă. Un tablagiu cu instinct de mahala, iubit de şuţi şi târfe, ca un tătuc protector. Darnic cu jefuitorii care l-au plătit, se mulţumeşte acum doar să supravieţuiască. Până şi lumpenului, care îl considera „mişto”, nu-i mai inspiră decât lipsă de consideraţie. Şi, fără respectul mahalalei, este un om sfârşit… Cui i-a fost frică în toţi aceşti ani în care a domnit şi cine l-a ascultat orbeşte? Şantajabilii, securiştii veroşi şi toţi cei puşi pe căpătuială cu orice preţ. Cei cărora nu le-a fost teamă că pot fi „traşi” de dosarul ce ascunde o nemernicie nepedepsită au trăit în faţa preşedintelui farsor, mai devreme sau mai târziu, doar sentimentul de dezgust.

Traian Băsescu este marele vinovat, dar răul e mai profund, excede persoana sa, chiar dacă el a fost tartorul legiunilor. După cum evoluează lucrurile, se apropie un deznodământ, jalnic sau tragic, care va pune capăt celei mai păguboase domnii pe care România a avut-o în istoria modernă. Cel care a fost şi este încă pe cale să facă ţăndări o ţară, să distrugă o naţiune, nu a reuşit de unul singur amploarea dezastrului în care ne aflăm. Cohorte de slugi i-au multiplicat ura, i-au împrăştiat veninul, punându-i în aplicare demolarea.

Nu trebuie repetată greşeala de a identifica durerea şi dezastrul unei epoci numai cu persoana conducătorului. Smulgând tulpina buruienii doar îi amâni înmulţirea. Va reapărea la suprafaţă şi mai viguroasă. Răul e prolific, are rădăcini adânci şi se regenerează mai puternic atunci când este doar plivit. Exorcizarea nu e o lucrare pe care omul să o poată săvârşi de unul singur, nicidecum sumar şi în grabă. Altfel, totul se va rezuma la eterna poveste a Ţapului ispăşitor. Şi, spre uluirea noastră, vom vedea că primii care-l vor judeca pe Băsescu vor fi udrele, bercenii, videnii, bocii şi alte specii însetate de „sângele dreptăţii”. Se vor reinventa ducând mai departe sămânţa răului să rodească, sufocând viitorul.

Recomanda sau printeaza acest articol

| Twitter | Printeaza

3 Responses to “Nu transformaţi o băşcălie de preşedinte în ţap ispăşitor!”

 1. Gion Says:

  Un banc pe post de rezumat al ultimilor 22 de ani de politica (anti)romaneasca

  Sherlock Holmes si Dr. Watson se duc cu cortul pe munte si adorm. Peste noapte, Holmes il trezeste pe bunul sau prieten:
  - Watson, uita-te pe cer si spune-mi ce vezi.
  Watson raspunde:
  - Vad milioane de stele.
  - Si ce-ti indica acest fapt?
  Watson se gandeste o clipa:
  - Astronomic vorbind, imi indica faptul ca exista milioane de galaxii si, potential, miliarde de planete. Astrologic vorbind, imi indica faptul ca Saturn este in Leo. Din punct de vedere temporal, este aproape trei si un sfert. Teologic, este evident ca Domnul este atotputernic si noi suntem mici si nesemnificativi. Meteorologic vorbind, se pare ca vom avea parte de o zi frumoasa maine . Dar ce iti indica tie acest fapt?
  Holmes ramane tacut un moment, apoi spune:
  -Watson, asta-mi indica faptul ca esti un dobitoc, cineva ne-a furat cortul!!!

  Realitatea este ca ne-au furat cortul, iar noi ascultam cu gurile cascate consideratii filosofice ale tribunilor puterii: parlament, guvern, presebasie …, ah, sa nu uitam masa medie a romanilor de-si zic mass media …

  si un link explicativ:
  http://www.youtube.com/watch?v=D8jmXFDBiTk&feature=related

 2. Gion Says:

  Referitor la “Răul e prolific, are rădăcini adânci şi se regenerează mai puternic atunci când este doar plivit.”, din articolul d-lui Nicolau, atunci cand Prejudi’ntele Iliescu si-a extras, prin operatie, oarece din colon, cu catva timp in urma, m-am gandit ca respectiva excrescenta ar trebui arsa si ingropata, sa nu mai apara noi si noi anomalii: ei bine, a aparut MRUngureanu …

 3. Gion Says:

  Foarte interesant, in acest sens, un extras :D din articolul http://www.jurnalul.ro/observator/iliescu-operatie-colon-601456.htm , citez: “Medicul Adrian Cacoveanu a explicat, la România TV, ce presupune această intervenţie: “Este o operaţie simplă, anestezia este mai riscantă. E vorba de un diverticul pe colon, o dilatare în exterior a peretelui intestinal. Este o boală cu care te poţi naşte sau o poţi dobândi pe parcursul vieţii. Nu este ceva foarte ieşit din comun. În două, trei zile poţi fi externat, sau chiar mai puţin”.

  Ei bine, nu s-a intamplat “mai putin”, pacientul chiar a fost externat …, iar diverticul-ul MRU e clar ca era dilatarea exterioara, de la Externe si SIE, adica …

Adauga un comentariu