Nov 16

Referitor la scrisoarea deschisă  a dnei Lucia Hossu Longin către angajații din TVR, publicată în Cotidianul în data de 16.11.2013, am a face câteva precizări, deorece numele meu este invocat ca și cum mi-ar fi fost adresată personal:

1. Doamna LHL spune că ”s-a votat suspendarea TVR Cultural sub amenințarea: dacă nu desființați Info TVR, TVR Cultural și TVR 3, guvernul blochează TVR și o reduce la câteva sute de persoane”. Minciună! Guvernul a cerut prin OUG 33/2012 un plan de măsuri pentru redresarea TVR care să aibă printre efecte și reluarea plăților către bugetul de stat, și reeșalonarea datoriilor către ANAF. Atât a cerut Guvernul, pentru simplu motiv că atât îl interesa (să-și încaseze impozitele), în virtutea competențelor pe care le are față de televiziunea publică aflată sub control parlamentar. Planul de măsuri, întocmit de Zgabercea-Săftoiu și pe care dna LHL l-a votat, a prevăzut concedierea colectivă inițial a aproape o mie de angajați și restrângerea activității TVR prin închiderea unora dintre canale. Concedierile s-au făcut ulterior într-un număr ușor redus, iar de închis s-a închis doar TVR Cultural, care consuma numai 1,72% din bugetul SRTv! Repet, propunerea de închidere a TVR Cultural a fost făcută de către conducerea executivă a TVR condusă de C. Elwis Săftoiu, protejatul dnei LHL (trebui spus motivul pentru care dna LHL l-a dorit, susținut și apărat necondiționat pe C. Elwis Săftoiu la șefia TVR: predispoziția acestuia de a se lăsa manevrat, fiind total nepriceput în management și în activitatea de televiziune, dar având o imensă dorință de a face carieră politică, dacă securistică nu s-a putut). Revin la ședința CA din data 15.08.2012, când s-a hotărât soarta TVR Cultural. După o lungă și furtunoasă ședință, reușisem, împreună cu alți colegi, printre care s-a numărat și dna LHL (chiar dacă a  avut o atitudine oscilantă pe parcursul dezbaterilor), să facem să nu se obțină vot majoritar pentru închiderea TVR Cultural. La sfârşitul ședinței, am ieșit împreună cu dna LHL din sală, țin minte că am salutat-o din cadrul ușii, la fel și pe G. Tufeanu, care ieșea în spatele meu, și am plecat bucuros că am împiedicat o crimă. Aveam să aflu abia după câteva ore că C. Elwis Săftoiu a revenit după plecarea mea și i-a convocat din nou pe toți membrii CA, mai puțin pe mine. A reluat votul sub amenințarea că va fi demis întregul CA, dacă nu votează închiderea TVR Cultural. Dna LHL, ca și alți membri, și-au modificat votul și astfel s-a luat decizia închiderii TVR Cultural. Procedura reluării votului după ce ședința de CA se încheiase, în absența premeditată a unui membru și sub amenințarea demiterii celorlalţi membri, a fost nu doar ilegală, dar și banditescă. Doamna LHL  a fost părtașă la ea, schimbându-și votul de frică să nu-și piardă scaunul, dar poate și în numele disciplinei de partid.

2. Conflictul dnei LHL cu Demeter Andras este evident legat de faptul că, prin venirea acestuia la conducerea Casei de producție TVR, dna LHL pierde controlul pe care-l deține de o lungă perioadă asupra feudei reprezentate, într-o formă organizatorică sau alta, de structura de producție film și teatru a TVR. Situația e notorie și nu necesită discuții în plus. Pe dna LHL n-o deranjează atât că Demeter Andras mai deține interimar și alte funcții în TVR (cum, de altfel, a mai deținut și nu a deranjat deloc), cât că acesta a preluat controlul asupra unui teritoriu pe care dna LHL a vrut să rămână stăpână. Tot așa cum nu o interesează multele alte nereguli din televiziunea publică în fața cărora închide ochii și pentru care ridică mâna necondiționat în cadrul mașinii de vot politic.

Dna LHL sugerează că aș empatiza cu Demeter Andras pe motiv că acesta va viziona un film făcut după o piesă de-a mea ”Zi că-ți place!”. Nu înțeleg care e legătura, doar dacă dna LHL presupune că Demeter Andras va veni la avanpremiera filmului nu în calitate de spectator, ci de cenzor, ceea ce nu cred că va fi cazul. Dna LHL uită să amintească aici câte piedici, pe care le cunoaște nemijlocit, i-au fost puse regizorului Cornel Mihalache – realizatorul filmului ”Zi că-ți place!” de către C. Zgabercea și C.Elwis Săftoiu, piedici care au dus la întârzierea filmărilor și au făcut să existe permanenta amenințare că ”Zi că-ți place!” nu va fi difuzat niciodată, fiind un film politic care s-ar putea să deranjeze. Revenind la Demeter Andras, amuzantă mi se pare catalogarea lui de către dna LHL ca ”omul lui Băsescu”, în condițiile în care până mai acum câțiva ani dna LHL a fost o consecventă susținătoare a lui Traian Băsescu, mai precis până când s-a prefigurat prima procedură de suspendare a președintelui. De altfel, și ceilalți președinți ai României au avut parte de același tratament schimbător din partea dnei LHL, la începutul mandatului de preaslăvire, în apropierea sfârșitului, de vehementă contestare.

3. Referirea dnei LHL la premiile APTR este un răspuns la aprecierea mea: ”premierea ultimului Jurnal Cultural al defunctului TVR Cultural este expresia unei perversităţi sinistre – călăul şi-a premiat victima pentru ultima ei răsuflare”. Cred că nu m-am înșelat făcând această apreciere, cu atât mai mult cu cât, în ultimii ani cel puțin, premiile APTR s-au pervertit PE alocuri din considerații politice sau generate de interesele personale ale dnei LHL, cea care le girează în fapt.

La modul general, dna LHL devine vocală când un interes îi este amenințat sau când are în vedere să mai obțină ceva. Un ultim exemplu petrecut s-a consumat înaintea numirii directorului la departamentul Sport al TVR. Dna LHL și-a terfelit la RealitateaTv propRiul pupil, pe C. Elwis Săftoiu, acuzându-l de relații oculte cu dna Camelia Voiculescu, ce ar fi făcut o vizită secretă în sediul TVR din str. Moliere cu scopul preluării acestuia. La o zi-două C. Elwis Săftoiu îl numește director interimar al departamentul Sport pe Emil Hossu, fiul dnei LHL, și toată povestea cu dna Camelia Voiculescu este îngropată. Tăcere mormântală.

Toate aceste tragi-comedii bovarice ar fi suportabile dacă ele nu ar fi afectat semnificativ negativ destinul TVR din ultimii ani. Dar cum e vremea duplicitarilor și a impostorilor, atunci și povestea TVR se confundă cu povestea României.

Recomanda sau printeaza acest articol

| Twitter | Printeaza

2 Responses to “DISPERĂRI BOVARICE”

 1. MATUSA-LEM Says:

  Vesnicul “ideiglenes”
  Odata cu desantul escadrilei lu` Don El` Wis, asupra TVR, intreaga activitate a fost deturnata de la adevaratul obiect de activitate. Nu pentru ca nu s-ar sti care este menirea TVR-ului, dar neputinta profesionala a parasutatilor nu este compatibila cu o astfel de activitate. Neputinta parasutatilor, dar si a liberlimbistilor care s-au repezit sa linga dosurile noi ce s-au itit prin TVR, pentru SIEsi si pentru neamul lor.
  Vorba aia :”la cururi noi aceleasi limbi” cum spunea un…concediat. Scuza-ma cititorule. Multumesc.
  Don El` Wis a venit sa conduca turma TVR-ului in calitate de “El Ciobandate Mahimo”, fara a avea habar cu ce se mananca munca de tvr-ist si mai ales de manager intr-o astfel de pravalie.
  De la venirea in TVR a lu`” El Ciobandate Mahimo”, s-a instaurat o stare de frica (teroare) demna sa astupe gura si sa inchida ochii celor care nu au inteles ca, vezi Doamne, au venit “salvatorii”, care vor vidanja rahatul din TVR. Care “rahat” se stie de cine a fost facut si cine sunt cei ce ar trebui sa dea socoteala.
  Si, ce au facut ?
  Cine s-a dovedit a fi rahatul ? Simplu. In mintea(care minte judeca numai pentru SIEsi sau si pentru altii ?) lui Don El` Wis si a echipei de desant, vinovati au fost/sunt cei peste 600 de fideli slujitori ai TVR-ului pe care i-au concediat fara un minim discernamant si fara respectarea celor mai elementare norme de drept al muncii national si european.
  Este vinovat vreunul din cei 600 de prejudiciul de peste 160 milioane de euro pe care il are TVR ? Nu, bineinteles ca nu !
  Si-a pus vreunul din cei 600 vreo semnatura pe actele, contractele, conventiile, tranzactiile etc, care angajau TVR-ul pe sume fabuloase ? Nu, bineinteles ca nu !
  A negociat vreunul din cei 600 achizitiile pe care le-a facut TVR-ul? Nu, bineinteles ca nu !
  S-a plimbat vreunul din cei 600 prin strainatate pe bani grei de diurna si cazare si…altele pentru SIEsi ? Nu, bineinteles ca nu !
  A fost vreunul din cei 600 la Nisa sau in Malta, las Vegas sau la Cancun sau la Istambul, sau la……………Budapesta ? Nu, bineinteles ca nu!
  Don El` Wis si echipa lui au “reorganizat si restructurat” TVR-ul cu adevarate echipe de“macelari/calai” numiti in “comisii de examinare”(a se citi exterminare), care au avut ordine clare si liste cu persoanele indezirabile si asta pentru ca“ trebuiau sa plece, asa au fost jocurile ..” ca sa citez un sindicalist in viata.
  A fost o adevarata vendeta o…noapte a razbunarilor, un genocid profesional, daca imi este permis sa ma exprim astfel, cand structuri intregi au fost dezmembrate numai pentru a justifica o ulterioara externalizare a activitatilor.
  Nu mi-am propus sa fac o analiza profunda a ceea ce s-a intamplat in pravalie in anul de cand treburile acesteia au fost incredintate “profesorasului Don El` Wis” pentru SIEsi si pentru echipa lui dobro/utro/geana, dar constat ca echipa lu`Don El Wis a inceput sa se subtieze unul face infarct si se pregateste sa se retraga din activitate, altul isi da demisia, un altul se pregateste sa plece intr-o alta activitate mai folositoare pentru SIEsi decat pentru faima lu`Don El` Wis…… asta dupa ce a mai bagat o data “Bivolul” in curtea TVR-ului.
  Totusi un lucru interesant se intampla in TVR.
  Un vesnic interimar si coordonator s-a instalat odata cu Don El ` Wis in TVR.
  Nu stiti cine-i ?
  Va dau cateva elemente. Este de profesie actor si cu niscai cursuri la o facultate de drept sectia administratie publica. Ati ghicit. Bravo. Dem Eter, el este vesnicul interimar si coordonator de la venirea lu`El` Wis. Dem Eter Baci.
  In prezent Dem Eter Baci coordoneaza activitatea urmatoarelor structuri:
  -Serviciului Juridic(?!)
  -Departamentului Resurse Umane(?!)
  -Comisia de Control Managerial(?!)
  -Secretariatul CA/CD-fiind cel care decide ordinea de zi pentru fiecare dintre sedintelor CA/CD?!)
  -Activitatea sefului de cabinet al PDG(?!)
  -Casa de productie a tvr(!)
  - Marketig

  Nu vi se pare curios ? Pai daca Dem Eter asta face atatea ce mai cauta Don El` Wis zis si “El Ciobandate Mahimo” sa conduca “turma” TVR-ului Nu pricep ?!

  Mi-a spus un coleg, care sta mai mult ca mine pe la servici, ca serile trecute din cladirea din Pangrati(Carrefour magnolia) se auzea muzica.
  Din biroul lui Don El` Wis se auzea muzica nemuritorului Elvis care canta” Love me tender, love me sweet……………”, iar din coltul opus al cladirii, dinspre biroul lui Dem Eter Baci, se auzea Vita de Vie cu “Ozosep-ozosep, mandra mea sa-ti dau un cep(?!)……..“ Eheeeee ??? si …….iar …”love me tender, love me true…”, si iar….Vita cu …”hai vino-ncoa si numai fa-o, Atata-ti spun, stai cuminte draga sa-ti dau cu sapun………..”

  Intrebarile zilei:
  Cine vine la Resurse Umane in locul lui Ermil Iulian Terciu, demisiont ?
  Se aude ca ar veni (reveni) MOE ?!? si adjuncta/pupila/gravida sa Nadia, cea fara margarina, specialista in Dreptu` “MUCII”, asa se recomanda.?!?
  Se aude ca ar veni pupila lui Dem Eter Baci, actuala consiliera PGD Mart Alos E. ?!?
  Din cele doua zvonuri doar unul este adevarat. Care ?

  (Prezentul material se doreste a fi un pamflet si orice asemanare cu fiinte terestre sau de pe alte planete sau cu situatii, stari de fapt si intamplari este pura intamplare, iar daca adevarul supara…..asta e.)

  Mutumesc pentru rabdare.

 2. Reporter Virtual – stiri exclusive » Lucia Hossu Longin vs Valentin Nicolau pe cadavrul TVR Cultural Says:

  […] Valentin Nicolau pe blogul Norii mei. […]

Adauga un comentariu