Jul 05

Fiecare are motivul său, dar aproape toată lumea îl vrea plecat pe Băsescu de la Cotroceni. Poporul s-a săturat de hăhăiala lui, dar în special s-a săturat de sărăcie. Politicienii – de la caz la caz… însă majoritatea se pare că au obosit să joace după cum le cântă Jucătorul. Plus că furtişagul nu e la liber, prea vrea să le împartă pe toate Stăpânul. Multe ar fi de povestit despre ce-l mână pe fiecare în luptă împotriva lui Traian Băsescu.

Dintre toţi, unul are o determinare specială. Aşteaptă de ceva vreme la coadă să ajungă preşedinte, are o alianţă care-i garantează formal accesul spre Cotroceni la următoarele alegeri prezidenţiale, are spijinul politic al partidului şi al unor oameni de afaceri, dar… Dar a aflat de curând că nu are nici o şansă să câştige alegerile prezidenţiale, pentru că rezultatele localelor şi simulările îl dau câştigător detaşat pe cel care tocmai şi-a reînnoit mandatul de primar al Bucureştilor. Doar să nu candideze Sorin Oprescu, aşa ar avea o şansă Crin Antonescu.

În aceste condiţii, drumul spre Cotroceni nu mai poate fi cel al alegerilor, e prea riscant şi depinde de voinţa lui Oprescu de a se „băga” sau a se da la o parte. Atunci, dacă prin alegeri nu se poate, singura cale rămasă e prin suspendarea lui Băsescu şi trimiterea de drept pe scaunul vacantat de la Cotroceni a preşedintelui Senatului, poziţie care s-a văzut cât de uşor a fost de uzurpat. Şi camarila domnului Antonescu a înţeles această ultimă şansă, iar asta a mobilizat-o teribil. Şi unii dintre aliaţii social-democraţi au înţeles şi-l preferă pe Crin doctorului, care parcă e din alt film şi cu un scenariu propriu, în care nu mai încap şi alte personaje.

Toţi vor avea un beneficiu din plecarea lui Băsescu, doar unul va pierde totul: Victor Ponta, cel care  a lăsat să se înţeleagă că a orchestrat totul, dar, în fapt, a fost lăsat să se agite cel mai mult în faţa camerelor de filmat.

Serviciile secrete care distribuie cărţile la masa de joc şi stabilesc miza continuă să-şi dispute supremaţia, determinând actorii politici să ne mai spună o poveste halucinantă despre o Românie rătăcită în istorie, despre o naţie care nu-şi depăşeşte neputinţa de a nu naşte bărbaţi de stat, ci doar băieţi de serviciu.

Recomanda sau printeaza acest articol

| Twitter | Printeaza

7 Responses to “Singura cale spre Cotroceni”

 1. Gion Says:

  Toate “bune si frumoase”, in acest scenariu (veridic, ori, cel putin, plauzibil) cu servicii secrete, dar imi spune si mie cineva ce servicii se afla in spatele lui Base? Poate ca vreunul din jurnalistii “rapiti” in Irak (ori de frumusetea locurilor de acolo) stie cel mai bine si ne va spune …, sau poate ca ne-a spus-o insusi Base pe vremea cand ne povestea la TV cum se juca de-a violarea embargourilor prin Orientul Mijlociu …

 2. George Says:

  Perfect adevarat. Antonescu nu va avea nicio sansa.

 3. nadia Says:

  de pe blogul lui damov

  “E bine

  # Nicu » 11-07-2012 21:38
  Nicolau a fost in CA asa cum ne asteptam sa fie: logic, pregatit, tenace. O mine ascutita ca un brici. A reusit sa lase orgoliul departe si certurile inutile si practic a dominat sedinta. Ma bucur, bucurati-va si voi.

  +3

  Nicu”
  asa sa va ajute Dumnezeu sa ramaneti! sunteti trecut in rugaciunea mea de dimineata!

 4. Deceneu Says:

  Mi-e teama ca nu scăpam de Base. Ponta a cedat la Bruxelles la tâmpenia aia cu 50%+1 din cei din liste. Watson a spus că așa ceva nu exista nicăieri în lume, dar noi, fiind “speciali”, vom face abstracție.

 5. Milena Says:

  Eu cred ca luma va vota orice altceva in afara de Basescu, toata lumea vrea o schimbare, iar aceasta va veni

 6. nadia Says:

  scuze, dar trebuie sa stiti,e de pe paginademedia:

  CUM S-A AJUNS LA DEZASTRUL DE LA TVR. Un raport al Curţii de Conturi arată că incapacitatea de a atrage venituri, cheltuielile iresponsabile, precum şi un management defectuos au adus TVR în colaps financiar, scrie Adevărul.

  Curtea de Conturi a analizat performanţele TVR din punct de vedere a veniturilor, economicităţii, eficienţei şi eficacităţii în efectuarea cheltuielilor în perioada 2008-2011.
  Cea mai mare cheltuială a TVR este pentru plata angajaţilor. Iar acest lucru s-a întâmplat pe fondul lipsei unei politici de personal şi a încheierii, între anii 2008 şi 2010, a unor Contracte Colective de Muncă, mai mult decât generoase. Astfel, angajaţii TVR aveau:
  - Primă de vacanţă (85% din banii de concediu de odihnă)
  - Primă de fidelitate (şase salarii minime pe unitate)
  - Primă de Crăciun/Paşte (un salariu minim pe unitate)
  - Indemnizaţie de pensionare (până la opt salarii de bază)
  - Ajutor de accident (până la trei salarii)
  - Spor pentru activitatea prestată sâmbăta sau duminica (100%)
  - Spor program de lucru fracţionat (30%)
  - Indemnizaţie întrerupere concediu de odihnă (15%)
  - Compensaţii concediere colectivă (până la 20 de salarii)
  O parte dintre acestea au fost reduse abia în martie 2011.
  sunt trecute acolo lucruri care nu s-au dat niciodata, cum ar fi compensatiile de concedieri colective, ajutor de accident, indemnizatie de pensionare, prime de sarbatori n-am mai vazut de pe vremea lui giurgiu! de 6-7 ani! despre 600 de colaboratori pe luna, despre contracte oneroase si veroase, despre aranjamentele cu firme de apartament,NIMIC! noi, talpa tarii suntem de vina noi am distrus tvr! nu lazescu si cei 400(unii zic 500) de angajati prea supusi lui platiti imparateste,tot NIMIC!

 7. nadia Says:

  “cat costam institutia:

  # miratu » 23-07-2012 10:55
  din raportul curtii de conturi:

  -datorii in legatura cu personalul, salarii, ajutoare, drepturi neridicate, garantii) – 5.519.287 lei adica 0.99%

  – datorii catre BS,BASS,FNUASS, FS,FC ,alte fonduri si creante ale statului – 299.550.427 lei -54.08%

  - datorii comerciale(furnizori externi si interni) – 223.226.123 lei -40.30%

  intr-adevar cu 0,99% din cheltuieli distrugem tvr!

  asta era la 31.12.2011 acum 7 luni!”

  SA INTELEG CA LA TVR 0.99% este mai grav decat 54%? sa inteleg ca de aia moare institutia, din cauza unui procent penibil? cum se mai poate vorbi despre economie, cand un CA se aduna si se invarte STRICT in jurul procentului de 0.99% pe care vrea sa-l micsoreze cu orice pret? si daca ai 4 clase stii ca 1 e mult mai mic decat 54. sau decat 40. cele doua procente imense care sug 94% din bugetul tvr nu pot fi atinse? sunt TABU? si cu economii de 0.33% ne vom reveni? cifrele sunt din concluziile Curtii de Conturi.

Adauga un comentariu