Jan 26

Tu, Cărtărescule – Toma Necredinciosul! Dacă mă supăr pe tine şi nu te mai citesc? Gabriel şi Horia or să interpreteze că au primit ordin să-ţi dea pe bune drepturile de autor şi să nu te mai umfle cu marketing. Ar fi bine?… Şi tu, Mirceo Toma, credinciosule care mi-ai fost, că doar ţi-am fost pacient la cabinetul de psiho în vremea când încă mă mai tratam şi luptam amândoi să-l dăm jos pe Petre Roman. Acoperitul meu drag, şi tu ai lăsat-o moale şi nu te ştiu vreun timorat… Bijule, deşi semeni cu Pora ca două picături de votcă, ţi-ai pus palma-n fund şi te-ai tirat consul la Marsilia, că te-a chemat SIE să strângi CNP-uri pentru partid. Nu-i rău, dar în timp ce tu ţii gura închisă, mititica înghite toate cele fără să fie nevoie să-i spun de două ori… Iar tu, Traiane-tizule, că şi tu vezi lumea strâmb, stai şi cugeţi pe muteşte la Bruxelles şi de stăpân nu-ţi mai pasă… Andrei, m-ai dezamăgit! Pe Iliescu l-ai slugărit exemplar, în Radu Vasile ai avut un idol, iar de mine, care sunt, totuşi, cel mai mare cititor de etichete de whisky, să te fereşti?! Să fugi tu şi din post, de la Adevărul, unde te plăteau colegii ca pe un adevărat inteligence ce eşti?! Dacă mă supăr şi fac să ţi se taie simbria sau, mai rău, să transpire iar prin ziare angajamentele tale în versuri cu Secu?… Gabriel, băiatule, vocea cam stinsă. Crezi că îl mai las mult pe Horică să-ţi dea pe blat bănuţi de la ICR de pomană? Ştii că Horia e disciplinat şi, dacă-i promit că mai privatizez o dată Editura Politică şi nu ţi-o mai dăm ţie, ci lui, nu te văd bine. Apropo, ce-ţi mai fac BMW-urile? Mai cu glas, mai cu Heidegger! Ce naiba, filozofi suntem şi realizatori tv, pe bani, nu pe nasturi!

Măi prieteni, fiţi deştepţi, că nu moare şmecheria în ţara asta când vrea nişte viermi înfriguraţi! Nu piere ticăloşia cu una cu două, nu dispare jefuitorul că i s-a năzărit ciumpalacului de demonstrant. Traian Băsescu rezistă, Traian Băsescu merge înainte, că nu s-a terminat de furat totul! Iar dacă eu plec, toţi bocii, videnii, bercenii, anastasele, udrele, toţi ciorditorii mei dragi vor merge încolonaţi la puşcărie. Şi voi, intelectualii mei, mai la coadă, că până la coadă s-a-mpuţit! Şi-or să vă scuipe până şi profesoraşii şi inginerii ăia pârliţi pe care voi i-aţi desconsiderat, ca şi mine, că doar elite suntem!

Eu, ştiţi că mă scot. Plâng, aduc Marea Neagră să inunde Cotrocenii, fac eu o nefăcută şi tot mă scot. Că, dac-am reuşit să mă socot la numărătoarea voturilor, oi mai fura o dată istoria asta de rahat a românilor. Aşa că marş, încolonarea! Să nu aud că mai cârâie vreunul, că-l ia mama naibii şi îl las pradă crizei, de nici în Piaţa Universităţii n-o să-l primească, pe motiv de pupincurism! Pupincurism ştiţi să faceţi? Pupincurism să executaţi! Că altfel ajungeţi şomeri şi pe şomeri nu-i invită nimeni la talk-show-uri. Daţi dovadă de consecvenţă, că de profesionalism aţi dat din plin, de uite, trebuie să mă caut şi eu în dos ca Iliescu, care nici nu se dăduse jos de pe masa de operaţii şi-mi spunea el mie să-mi dau demisia… Iliescule, bate-te peste gură! Mai întâi să lămureşti cine a adus minerii cu trenurile la Bucureşti. Uiţi cine era ministrul Transporturilor?! Traian Băsescu! Şi acum e Preşedintele!… Intelectualilor, băgaţi-vă minţile în cap, treceţi la slăvit, în cor sau solo, numai să priceapă gloata că unul mai bun ca mine nu există! Şi să nu mă enerveze prea tare că dau cu ea de pământ! Niciodată n-a avut Securitatea unul mai în vârf ca mine. Ei m-au pus, ei să mă dea jos! Iar poporul, de câte ori e nevoie, mă întorc la el cu spatele, căci fundul e al vostru, buze reci de intelectuali fierbinţi!

Recomanda sau printeaza acest articol

| Twitter | Printeaza

6 Responses to “Băsescu: Apel către lichelele mele!”

 1. Andrei Says:

  Mai cu glas, mai cu Heidegger! Buna, buna …buna asocierea! Felicitari pentru curaj. Curat intelectuali…o mana de neispraviti, gaunosi…si fara viitor intr-o istorie nationala. Foarte bine si la mai multe articole!

 2. Mircea Hamza Says:

  Unora le e frig, altora le e frica.
  CU FRIGUL SI FRICA IN OASE
  http://mirceahamza.com/?p=1881

 3. Gigi Says:

  Salutare ! Sunt un sustinator moderat al lui Basescu si Boc. Inca. Desi nu sunt de acord cu continutul articolelor de pe acest blog, apreciez foarte mult calitatea lor. Umorul, informarea f buna, coerentza, respectul major pt limba noastra romana care ne mai tine inca uniti, toate imi plac foarte mult.
  Desi momentan ma plasez de cealalta parte a baricadei, stiu ca vine timpul cand romanii vor avea nevoie mai mare decat acum de acest gen de zeflemea si impusaturi bine tzintite.
  Pana atunci, Doamne ajuta !

 4. noriimei Says:

  Articolele mele nu vin in consecinta faptului ca as fi sustinatorul cuiva sau impotriva altcuiva. Sunt critic, uneori poate prea acid, pentru ca suport din ce in ce mai greu minciuna, furtul si dispretul politicienilor.

 5. Dinica peromaneste Says:

  Pai da, cam asa stau lucrurile in normalitate: Ce nu ajunge in judecatorie, ajunge in comic.

  Desi noi am rezolvat treaba cu comicul de timpuriu (vezi, Academia Catavencu), n-am facut mare lucru la judecatorie. Normal-anormal.

 6. Aya Says:

  GREVA PARLAMENTARA PRESUPUNE CA OPOZITIA SA NU FACA NOMINALIZARI PENTRU BIROURILE PERMANENTE

  Astazi incepe sesiunea parlamentara si tot astazi grupurile partidelor parlamentare ar trebui sa faca nominalizari pentru posturile care le revin in Birourile permanente din camera Deputatilor si Senat, conform algoritmului.

  Opozitia a anuntat greva parlamentara, specificand foarte clar ca acest lucru presupune neparticiparea la sedintele Birourilor permanente, la ale plenului si ale comisiilor.

  Pentru ca aceasta greva sa fie coerenta si sa aiba urmarile scontate, Opozitia NU trebuie sa faca nominalizari pentru posturile care ii revin, conform algoritmului, in Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului.
  ACELE POSTURI NU POT FI OCUPAT DE PUTERE.

  NUMAI IN ACESTE CONDITII orice actiune a Puterii in Parlament va fi total lipsita de legitimitate.
  Mai mult:
  Puterea NU va putea lua decizii legale- si orice va intreprinde va deveni nu doar contestabil, dar si fara suport legal (deci, fara efecte)- este inutil sa detaliez, de ce.
  Le place sau nu le place celor de la Putere, cadrul legal din Romania este democratic.
  Pana acum, Puterea, desi a incalcat democratia, S-A FOLOSIT de cadrul legal democratic pentru a-si legitima, intern si extern, demersurile abuzive.

  Daca Opozitia face nominalizari in Birourile permanente dar reprezentatii ei nu se prezinta la sedinte, Puterea continua sa functioneze legitim la nivel parlamentar, pe principiul majoritatii.

  Sa se adune cei aflati la putere, sa se aleaga intre ei (evident, conform algoritmului) si sa vada daca pot functiona FARA ca opozitia sa aiba reprezentanti in forurile de conducere ale camerelor Parlamentului.

  Este evident ca doar astfel poate fi pusa presiunea necesara pe Putere.
  Repet, daca Opozitia va face nominalzari pentru Birourile permanente, va legitima viitoarele actiuni ale Puterii chiar daca nu se va prezenta la sedinte.

  In conditiile in care Opozitia nu face nominalizari pentru Birourile permanente, desi ramane prezenta in Parlament- aspect obligatoriu pentru a se putea pune REAL presiune pe Putere, nu doar la nivel simbolic (actuala putere nu este sensibila la simbolistica, neavand valori si repere)- pune guvernanta in situatia de negitimitate a demersurilor.

Adauga un comentariu